WordPress kurs - Hakademija

1346€ prosečna zarada

Prema Startitovom istraživanju za 2017. godinu sprovedenom nad uzorkom od 1913 profesionalaca.

19€ po satu

Prosečna satnica prema informacijama pruženim na sajtu payscale.

12774 poslova

Otvorenih na Upworku, što je samo jedna platforma za freelancere.

O kursu

Hakademijin WordPress kurs je intezivni kurs programiranja u trajanju od tri meseca. Namenjen je potpunim početnicima koji žele da uđu u IT. Za pohađanje kursa nije potrebno nikakvo predznanje, a tokom kursa ćeš naučiti kako se prave WordPress sajtovi i teme, primere dobre prakse prilikom izrade i druge neophodne stvari koje jedan WordPress programer treba da zna. Cilj kursa je da naučiš WordPress u dovoljnoj meri za dalje samostalno usavršavanje ili bavljenje poslom WordPress programera. Pored toga naučićemo te da koristiš i druge neophodne alate, frejmvorke i biblioteke neophodne za pronalazak prvog posla. Naučićeš HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery i PHP. Kada savladaš potrebne veštine za izradu WordPress sajta proći ćemo i lekcije kako raditi sa klijentima i osnove frilensinga.

Kurikulum

Časovi se održavaju tri puta nedeljno (uglavnom u večernjim terminima) i traju po tri sata. Kurs se sastoji od 35 časova što je ukupno 103 sata. Oblasti koje ćemo obraditi na kursu su:

HTML5, CSS3, Git

21 sat

Učimo HTML-a i CSS-a i od samog početka radimo sa GitHubom. Naučićeš kako da koristiš različite tagove i čemu služe, kako da radiš sa tekstom i fotografijama, napraviš jednostavne i malo komplikovanije layoute koirsteći float, position i flexbox css pravila. Saznaćeš i šta je u stvari internet i kako radi, šta su serveri, klijenti, Git i GitHub i zbog čega bi trebalo da ih koristimo u svojim projektima. U toku ovog dela kursa samostalno ćeš izraditi responzivni sajt.

Bootstrap

3 sata

Prolazimo rad sa Twitter Bootstrap frameworkom, verovatno najpopularnijim frontend frejmvorkom danas.

JavaScript

15 sati

Naučićeš i razumećeš šta su promenljive, petlje, naredbe grananja, itd... Pored stvari koje se tiču JavaScripta proći ćemo i neke generalne stvari koje se tiču računara i programiranja.

jQuery i AJAX

6 sati

Nakon JavaScripta prelazimo na jQuery JavaScript biblioteku. Iako danas postoje mnogo moćnije biblioteke i frejmvorci, jQuery se i dalje koristi na većini sajtova i mora se znati, baš kao i AJAX (Asynchronous JavaScript And XML) koji koristimo za komunikaciju sa serverom.

PHP

24 sata

Već smo se upoznali sa promenljivama, petljama, funkcijama u JavaScriptu, sada je na red došlo da vidimo kako sve to izgleda u PHP-u. Ukoliko želimo da budemo WordPress programeri poznavanje PHP-a je neophodno, bar osnovno.

WordPress

36 sati

Krećemo od osnova kao što su instaliranje i podešavanje već gotovih tema i plugina i prelazimo na sve naprednije stvari. Vrhunac ovog dela kursa je izrada custom tema i plugina (WordPress theming i WordPress plugin development).

Frilensing

3 sata

Kako pronaći klijente i dobiti posao, tehnike pregovaranja, kako se pravno zaštiti i sve ostalo što treba da znaš ako želiš da se baviš frilensingom i nalaziš kiljente.

Završni rad

Po završetku svih sedam modula ostaje diplomski rad koji se mora uraditi sa prolaznom ocenom da bi se dobio sertifikat. Završićeš svoj portfolio sajt, a ako savladaš sve po planu u dovoljnoj meri, mi ćemo se potruditi da ti sekcija sa prethodnim radovima ne ostane nepopunjena :)

Šta dobijaš

Precizno osmišljen put od početnika do juniora, spremnog za dalje samostalno usavršavanje ili prvi posao. Širom interneta postoji mnogo resursa za učenje, ali naši kursevi su osmišljeni tako da ti uštede vreme i provedu kroz proces učenja na najbrži mogući način bez gubitka kvaliteta. Na kraju kursa imaćeš izgrađen portfolio sa nekoliko projekata i steći ćeš pravo da dobiješ sertifikat (sertifikati će se izdavati samo polaznicima koji dokažu da su savladali gradivo sa kursa u dovoljnoj meri).

Početnik

Praktičan rad

Dosta praktičnog rada i vežbi za potpuno razumevanje materije kao priprema za budući posao.

Portfolio

U toku kursa samostalno ćeš izraditi više od 5 sajtova od početka do kraja i sopstveni portfolio sajt.

Sertifikat

Sertifikat koji dobijaš na kraju kursa je garancija stečenog znanja i spremnosti za dalje napredovanje.

Junior

Predavač na kursu:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

700 €

900

Važi za prijave do 1. novembra. Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 700 evra!

Prijavi se