Swift kurs - Hakademija

1700€ prosečna zarada

Prema Startitovom istraživanju za 2017. godinu sprovedenom nad uzorkom od 1913 profesionalaca.

33€ po satu

Prosečna satnica prema informacijama pruženim na sajtu payscale.

6227 poslova

Otvorenih na Upworku, što je samo jedna platforma za freelancere.

O kursu

Tokom kursa na raspolaganju će ti biti sva potrebna oprema, pre svega Apple macbook pro računar koji ćeš moći da nosiš kući da vežbaš.

Nije tajna da su programeri odlično plaćeni i izuzetno traženi, ali iOS programeri se posebno izdvajaju jer su među najplaćenijima i najtraženijima u toj grupi. Hakademijin kurs Swift programiranja je intezivni kurs programiranja u trajanju od tri meseca. Namenjen je potpunim početnicima koji žele da uđu u IT. Za pohađanje kursa nije potrebno nikakvo predznanje, a tokom kursa ćeš naučiti kako se prave aplikacije za iPhone od početka do kraja, primere dobre prakse prilikom izrade i druge neophodne stvari koje jedan iOS programer treba da zna. Cilj kursa je da naučiš Swift u dovoljnoj meri za dalje samostalno usavršavanje ili bavljenje poslom iOS programera. Pored toga naučićemo te da koristiš i druge neophodne alate, frejmvorke i biblioteke neophodne za pronalazak prvog posla. Savladaćeš rad sa Alamofire-om, Realmom i Firebase-om. Kada savladaš potrebne veštine za izradu iOS aplikacije proći ćemo i lekcije kako raditi sa klijentima i osnove frilensinga.

Kurikulum

Časovi se održavaju tri puta nedeljno (uglavnom u večernjim terminima) i traju po tri sata. Kurs ima 41 čas što je ukupno 123 sata. Oblasti koje ćemo obraditi na kursu su:

Swift 4

30 sati

Upoznajemo te sa XCode razvojnim okruženjem i programskim jezikom Swift 4. Naučićeš i razumećeš šta su promenljive, konstante, petlje, naredbe grananja, itd... Pored stvari koje se tiču Swifta proći ćemo i neke generalne stvari koje se tiču programiranja. U ovom delu kursa radimo i sa Core Data, Core Animations, Core Graphics i drugim frejmvorcima.

Git

3 sata

Sistem za verzionisanje koda i jedna od stvari koju moraš da znaš ukoliko želiš da se baviš programiranjem.

Alamofire

6 sati

Kako njegovi tvorci kažu "Elegant HTTP Networking in Swift". Većina sajtova i aplikacija danas otvoreno deli određene podatke sa svetom preko svojih API-ja i upravo te podatke možeš iskoristiti u svojim aplikacijama. Naučićeš kako da koristiš Alamofire biblioteku i dovučeš podatke sa Instagrama i Twittera direktno u svoju aplikaciju.

Realm

6 sati

Alternativa Apple-ovom Core Data frejmvorku. Omogućava lako kreiranje i upravljanje bazama podataka. Mnogi programeri su podeljeni oko toga da li je bolji Realm ili Core Data, a mi smatramo da treba znati i jedno i drugo.

Firebase

9 sati

Za razvoj Firebase-a zaslužan je sam Google. Ova platforma ima toliko mogućnosti, a baze podataka, autentikacija, Cloud Storage, Google Analitka i AdMob su samo neke od njih.

ARKit

6 sati

Novi Apple frejmvork za lakše razvijanje AR aplikacija (augmentovana realnost). Neke od projekata napravljene pomoću ARKit frejmvorka možeš pogledati na madewitharkit.com

Kloniranje

60 sati

U ovom delu kursa iskoristićeš stečeno znanje da napraviš nekoliko konkretnih aplikacija i stekneš praksu. Napravićeš klonove aplikacija kao što su Instagram, Twitter, Uber (ili domaći Cargo :D), Snapchat i Tinder.

Frilensing

3 sata

Kako pronaći klijente i dobiti posao, tehnike pregovaranja, kako se pravno zaštiti i sve ostalo što treba da znaš ako želiš da se baviš frilensingom i nalaziš kiljente.

Završni rad

Po završetku svih osam modula ostaje diplomski rad koji se mora uraditi sa prolaznom ocenom da bi se dobio sertifikat.

Šta dobijaš

Precizno osmišljen put od početnika do juniora, spremnog za dalje samostalno usavršavanje ili prvi posao. Širom interneta postoji mnogo resursa za učenje, ali naši kursevi su osmišljeni tako da ti uštede vreme i provedu kroz proces učenja na najbrži mogući način bez gubitka kvaliteta. Na kraju kursa imaćeš izgrađen portfolio sa nekoliko projekata i steći ćeš pravo da dobiješ sertifikat (sertifikati će se izdavati samo polaznicima koji dokažu da su savladali gradivo sa kursa u dovoljnoj meri).

Početnik

Praktičan rad

Dosta praktičnog rada i vežbi za potpuno razumevanje materije kao priprema za budući posao.

Portfolio

U toku kursa samostalno ćeš izraditi nekoliko aplikacija od početka do kraja i sopstveni portfolio.

Sertifikat

Sertifikat koji dobijaš na kraju kursa je garancija stečenog znanja i spremnosti za dalje napredovanje.

Junior

Predavači na kursu:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

700 €

1000

Važi za prijave do 1. decembra. Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 700 evra!

Prijavi se