Skrejping radionica - Hakademija

O skrejping radionici

Skrejping radionica podrazumeva da ćeš naučiti kako da skrejpuješ podatke sa sajtova pomoću BeautifulSoup biblioteke. Skrejpovanje je izuzetno zanimljivo, ali i vrlo korisno.

Recimo da si u potrazi za poslom i želiš da znaš kada izađe novi oglas za poziciju koja bi ti mogla biti interesantna. U tom slučaju možeš da namestiš skrejper koji će skrejpovati popularne sajtove sa oglasima za posao i poslati obaveštenje na mejl ili SMS-om čim pronađe novi oglas koji ti odgovara. I to je samo jedna način na koji se može primeniti skrejpovanje.

Skrejpovanje turističkih agencija u cilju pronalaska najbolje ponude. Što da ne? Skrejpovanje agencija koje prodaju avionske karte. Naravno! U stvari, mnogi servisi za online rezervaciju karata koriste upravo skrejpovanje kako bi izvukli podatke.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

BeautifulSoup

Biblioteka za izvlačenje podataka iz HTML-a. Zbog svoje jednostavnosti jedan je od najčešćih izbora programera kada treba da skrejpuju neke podatke. Upravo to jednostavnost je čini vrlo lakom za učenje što ti omogućava da za kratko vreme počneš da praviš svoje skrejpere.

Twilio

Platforma koja omogućava slanje SMS-ova, glasovnih i tekstualnih poruka na popularne aplikacije pomoću koda. Na ovoj radionici iskoristićemo Twilio da nas obavesti ukoliko doće do neke promene na sajtu koji želimo da pratimo tako što će nam stići SMS sa obaveštenjem.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

40 €

80

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 40 evra!

Prijavi se