Raspberry Pi radionica - Hakademija

O Raspberry Pi radionici

Raspberry Pi je mali single board računar koji je započeo revoluciju i talas u proizvodnji ovakvih uređaja. Razvijen je od strane Raspberry Pi fondacije sa namerom da se napravi jeftin, a opet dovoljno dobar računar, čija bi svrha prvenstveno bila promocija i učenje računarskih nauka u školama i zemljama u razvoju. Od tada, izašlo je nekoliko modela ovih uređaja, a projekti koji su napravljeni upotrebom Raspberry Pi-ja su najrazličitiji. Od sistema za pametnu kuću, minera cripto valuta i robota, do servera i ličnih Cloud skladišta nalik Dropboxu.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

Raspberry Pi pametna kuća

Na ovoj radionici iskoristićemo Raspberry Pi da napravimo sistem za pametnu kuću. Pored toga videćemo još neke zanimljive projekte koji se mogu napraviti upotrebom ovog mini računara i upoznaćemo se sa različitim senzorima. Na kraju dana završićemo kompletan sistem koji nam omogućava da upravljanje našom pametnom kućom na daljinu. Moći ćeš da proveravaš trenutnu temperaturu i tako uključiš klimu na daljinu u trenutku kada kreneš sa posla kako bi baš kad stigneš kući temperatura bila optimalna, puštaš muziku, kontrolišeš rasvetu i namestiš mašinu da se automatski uključi kada je jeftina struja.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

30 €

60

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 30 evra!

Prijavi se