Python kurs - Hakademija

1544€ prosečna zarada

Prema Startitovom istraživanju za 2017. godinu sprovedenom nad uzorkom od 1913 profesionalaca.

28€ po satu

Prosečna satnica prema informacijama pruženim na sajtu payscale.

2488 poslova

Otvorenih na Upworku, što je samo jedna platforma za freelancere.

O kursu

Hakademijin Python kurs je intezivni kurs programiranja u trajanju od tri meseca. Namenjen je potpunim početnicima koji žele da uđu u IT. Za pohađanje kursa nije potrebno nikakvo predznanje, a tokom kursa ćeš naučiti kako se prave Python aplikacije, primere dobre prakse prilikom izrade i druge neophodne stvari koje jedan Python programer treba da zna. Cilj kursa je da naučiš Python u dovoljnoj meri za dalje samostalno usavršavanje ili bavljenje poslom Python programera. Pored toga naučićemo te da koristiš i druge neophodne alate, frejmvorke i biblioteke neophodne za pronalazak prvog posla. Naučićeš da praviš sajtove koristeći Flask i PostgreSQL, obrađuješ i prikazuješ podatke pomoću Pandas i Bokeh biblioteka, BeautifulSoup i skrejpovanje, kako da napraviš desktop aplikaciju koristeći Tkinter, computer vision i OpenCv. Kada savladaš potrebne veštine za izradu Python aplikacija proći ćemo i lekcije kako raditi sa klijentima i osnove frilensinga.

Kurikulum

Časovi se održavaju tri puta nedeljno (uglavnom u večernjim terminima) i traju po tri sata. Kurs se sastoji od 28 časova što je ukupno 84 sata. Oblasti koje ćemo obraditi na kursu su:

Python

36 sati

Krećemo sa uvodom u programiranje i Python. Učimo te šta su promenljive, petlje, naredbe grananja, itd... Napredujemo ka sve naprednijim stvarima i OOP. Pored stvari koje se tiču Pythona proći ćemo i neke generalne stvari koje se tiču računara i programiranja. U toku ovog dela naučeno znanje iskoristićeš da napraviš nekoliko konzolnih aplikacija.

NumPy i Pandas

6 sati

Možemo slobodno reći uvod u Data Science. Ko god želi da se bavi ovom naukom o podacima jednostavno mora znati da koristi ove dve biblioteke.

Flask i PostrgreSQL

12 sati

Python se može koristiti i u svrhe izrade sajtova, a na ovom modulu napravićeš jedan od početka do kraja koristeći Flask mikrofrejmvork i povezati ga sa PostgreSQL bazom podataka.

Tkinter

6 sati

Tkinter modul omogućava nam izradu GUI aplikacija na veoma jednostavan način. Koristićeš ga da napraviš desktop aplikaciju za kontrolu stanja magacina, a podatke iz aplikacije čuvaćeš u PostgreSQL bazi podataka.

OpenCV

9 sati

OpenCV (Open Source Computer Vision Library) je najpopularnija i najzastupljenija biblioteka kada je computer vision u pitanju. Na kraju ovog dela napravićeš detektor pokreta, aplikaciju koja će ukoliko detektuje pokret u prostoriji upaliti web kameru i zabeležiti objekat koji je u pokretu.

Skrejpovanje

12 sati

U ovom delu kursa naučićeš kako da skrejpuješ podatke sa sajtova pomoću BeautifulSoup biblioteke. Skrejpovanje je izuzetno zanimljivo, ali i vrlo korisno. Recimo da si u potrazi za poslom i želiš da znaš kada izađe novi oglas za poziciju koja bi ti mogla biti interesantna. U tom slučaju možeš da namestiš skrejper koji će skrejpovati popularne sajtove sa oglasima za posao i poslati obaveštenje na mejl ili SMS-om čim pronađe novi oglas koji ti odgovara.

Frilensing

3 sata

Kako pronaći klijente i dobiti posao, tehnike pregovaranja, kako se pravno zaštiti i sve ostalo što treba da znaš ako želiš da se baviš frilensingom i nalaziš kiljente.

Završni rad

Po završetku svih sedam modula ostaje diplomski rad koji se mora uraditi sa prolaznom ocenom da bi se dobio sertifikat.

Šta dobijaš

Precizno osmišljen put od početnika do juniora, spremnog za dalje samostalno usavršavanje ili prvi posao. Širom interneta postoji mnogo resursa za učenje, ali naši kursevi su osmišljeni tako da ti uštede vreme i provedu kroz proces učenja na najbrži mogući način bez gubitka kvaliteta. Na kraju kursa imaćeš izgrađen portfolio sa nekoliko projekata i steći ćeš pravo da dobiješ sertifikat (sertifikati će se izdavati samo polaznicima koji dokažu da su savladali gradivo sa kursa u dovoljnoj meri).

Početnik

Praktičan rad

Dosta praktičnog rada i vežbi za potpuno razumevanje materije kao priprema za budući posao.

Portfolio

U toku kursa samostalno ćeš izraditi nekoliko aplikacija od početka do kraja i sopstveni portfolio.

Sertifikat

Sertifikat koji dobijaš na kraju kursa je garancija stečenog znanja i spremnosti za dalje napredovanje.

Junior

Predavač na kursu:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

600 €

1000

Važi za prijave do 1. novembra. Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 700 evra!

Prijavi se