Internet of Things radionica - Hakademija

O Internet of Things radionici

Na ovoj radionici pokazaćemo ti kako možeš da iskoristiš Raspberry Pi, Arduino, pametne sijalice, utičnice i razne druge uređaje za svoje projekte. Nije bitno da li je tvoj projekat namenjen za ličnu ili komercijalnu upotrebu, svakako će ti koristiti znanje koje možeš da stekneš.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

Raspberry Pi

Raspberry Pi je mali single board računar koji je započeo revoluciju i talas u proizvodnji ovakvih uređaja. Razvijen je od strane Raspberry Pi fondacije sa namerom da se napravi jeftin, a opet dovoljno dobar računar, čija bi svrha prvenstveno bila promocija i učenje računarskih nauka u školama i zemljama u razvoju. Od tada, izašlo je nekoliko modela ovih uređaja, a projekti koji su napravljeni upotrebom Raspberry Pi-ja su najrazličitiji. Od sistema za pametnu kuću, minera cripto valuta i robota, do servera i ličnih Cloud skladišta nalik Dropboxu.

Arduino

Arduino je open source platforma otvorenog za lakše pravljenje različitih projekata u domenu elektronike. Pored Raspberry Pi-ja ovo je jedan od najpopularnijih uređaja tog tipa.

Pametni uređaji i senzori

U ovom delu ćemo ti pokazati na koji način možeš da iskoristiš različite senzore za merenje temperature, vlažnosti vazduha, detektovanje pokreta i prepreka i uređaje poput pametnih utičnica i sijalica u svojim projektima.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

40 €

70

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 40 evra!

Prijavi se