Hosting i serveri radionica - Hakademija

O hosting radionici

Većina kurseva, kako online tako i tradicionalnih uči konkretne programerske veštine. Malo je kurseva koji posvete pažnju i drugim stvarima, koje nisu u domenu samog programiranja, ali se podrazumeva da programer mora da ih zna. Tako većina njih orijentisanih ka web developmentu i razvoju sajtova uči o tome kako izraditi sajt, ali ne i kako ga postaviti na internet, tj. server, kako upravljati hostingom i na koji način možemo optimizovati sajt i samim tim unaprediti korisničko iskustvo i kvalitet samog sajta. Cilj hosting radionice je upravo da te nauči takve stvari.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

Internet, serveri, domeni

Naučićeš: Šta je ustvari internet, kako je nastao i kako radi. Šta je hosting i šta su serveri. Kako upravljati hostingom i serverom i na koji način se obrađuju i šalju podaci. Kako server zna šta treba da prikaže ili pošalje i kome. Da li domen isto što i IP adresa i kako funkcionise DNS.

cPanel

Najrasprostranjenija WebHost Menadžer platforma je upravo cPanel. Većina hosting provajdera nudi upravo cPanel kao rešenje za upravljanje serverom. Bez osnovnog znanja rukovanja ovom platformom ne može se baviti web developmentom.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

50 €

70

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 50 evra!

Prijavi se