Git radionica - Hakademija

O git radionici

Ni jedan projekat se ne može smatrati ni iole ozbiljnim ukoliko nema implementiran neki sistem za verzionsanje koda. Većina firmi ih koristi svakodnevno u svom radu, a nema razloga da ih ne koriste ni pojedinci čak iako su jedina osoba koja radi na projektu. Najpopularniji takav sistem je upravo Git koji je nastao zahvaljujući kreatoru Linuxa, Linusu Torvaldsu. Kada se govori o Gitu ne može da se ne spomene i GitHub, najveći online repozitorijum open source projekata.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

Git

Naučićeš: Kako funkcioniše Git, osnovne i naprednije komande, kako raditi u timu od više ljudi i na koji način se rešavaju potencijalni problemi. Kako izbeći konflikte i šta ako dođe do istih. Primeri dobre prakse i kako izgleda dobar proces rada.

GitHub i Open Source

Nauči kako da hostuješ sopstvene projekte u potpunosti besplatno na GitHubu i kako da pronađeš zanimljive Open Source projekte kojima možeš da doprineseš. To je ujedno i jedan od načina da postaneš još zanimljiviji/ja budućim poslodavcima i klijentima.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

30 €

50

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 30 evra!

Prijavi se