Chat botovi radionica - Hakademija

O radionici pravljenja Chat botova

Chat botovi su u trendu i teško da će se to promeniti jer svakako prestavljaju budućnost, a i sadašnjost. Mnogi svetski i domaći brendovi koriste upravo Chat botove u marketinške i druge svrhe. Predviđanja idu toliko daleko da neki stručnjaci tvrde kako će Chat botovi zameniti dosadne i "zastarele" forme na internetu.

S obzirom da pratimo poslednje svetske standarde u IT-ju, umesto da kao po običaju kaskamo za svetom, napravili smo i ovu radionicu gde ćeš naučiti kako da napraviš Facebook messenger i Slack Chat botove. Na radionici se koriste JavaScript i Python programski jezici, a upoznaćemo te i sa Claudia Bot Builder bibliotekom domaće ekipe koju je čine Gojko Adžić, Aleksandar Simović i Slobodan Stojanović.

Kurikulum

Jednodnevna radionica u trajanju od nekoliko časova. Radionice se uglavnom organizuju vikendom. Oblasti koje ćemo obraditi su:

Dizajn Chat botova

Kada se govori o pravljenju Chat botova uglavnom se misli na tehničko rešenje, ali da bismo napravili dobrog Chat bota potrebno je isto tako razmisliti o dizajnu. Dizajn Chat botova je specifičan, razlikuje se od ostalih tipova dizajna, a ono što se pod tim podrazumeva je karakter koji će sam bot da ima, način komunikacije, kao i ostali sitni detalji koji bi trebalo da otklone osećaj kod korisnika da razgovara sa programom.

Claudia Bot Builder

Ova biblioteka omogućava lakše kreiranje Chat btotva za Facebook Messenger, Slack, Amazon Alexu, Skype, Telegram, Viber, Line, GroupMe, Kik i Twilio. Claudia Bot Builder biblioteku su napravili domaći programeri Gojko Adžić, Aleksandar Simović i Slobodan Stojanović.

Ostali alati i biblioteke

Upoznaćemo te sa različitim alatima za pravljenje Chat botova, kao što su IBM Watson, Microsoft bot framework i Wit.ai, kao i alatima za analitiku Botlytics i Botanalytics.

Facebook Messenger Chat bot

Praktičan primer izrade Facebook Messenger Chat bota.

Slack Chat bot

Praktičan primer izrade Slack Chat bota.

Predavač na radionici:

Prijavi se odmah i iskoristi popust!

50 €

80

Iskoristi priliku i rezerviši odmah svoje mesto po promotivnoj ceni od 50 evra!

Prijavi se